Sütőben sütve elkerültem az olajszagot és a húsmentes időszakjaink egyik favoritja. Fokhagymás dippel még magasabb kategóriába lép.Csak frissen jó.
25 dkg csicseriborsó
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb hagyma
pár szál petrezselyem
ha van friss koriander
cayenne bors
fél teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt kömény
só
bors
1 evőkanál liszt
3/4 teáskanál szódabikarbóna
Elkészitése:
A konzerv csicseriborsót jól lecsöpögtetjuk, és robotgéppel krémesre keverjük, majd félretesszük.
A petrezselymet, a koriandert, a fokhagymát és az erőspaprikát felaprítjuk, majd egy tálban összekeverjük a krémes csicseriborsóval. Ezután mehet bele a többi fűszer és a szódabikarbónás liszt is. Puha, nem ragacsos állagúnak kell lennie. Első látásra kicsit száraznak tűnhet, de ilyennek kell lennie. Diónál kicsit kisebb gombócokat formálunk, és lisztezett tálcán még 1 napig pihentetjük a hűtőben. Így áll össze és nem esik majd szét.
25 dkg csicseriborsó
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb hagyma
pár szál petrezselyem
ha van friss koriander
cayenne bors
fél teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt kömény
só
bors
1 evőkanál liszt
3/4 teáskanál szódabikarbóna
kevés olaj
Elkészitése:
A konzerv csicseriborsót jól lecsöpögtetjuk, és robotgéppel krémesre keverjük, majd félretesszük.
A petrezselymet, a koriandert, a fokhagymát és az erőspaprikát felaprítjuk, majd egy tálban összekeverjük a krémes csicseriborsóval. Ezután mehet bele a többi fűszer és a szódabikarbónás liszt is. Puha, nem ragacsos állagúnak kell lennie. Első látásra kicsit száraznak tűnhet, de ilyennek kell lennie. Diónál kicsit kisebb gombócokat formálunk, és lisztezett tálcán még 1 napig pihentetjük a hűtőben. Így áll össze és nem esik majd szét.
Sütöpapiros tepsire tesszük, és sütőben megsütjük. Félidőben megforgatjuk, hogy mindenhol aranysárgára süljön.
No comments:
Post a Comment