Hozzávalók
1 csomag orsótészta
kb. 25 dkg gomba
szeletelve
2 db olajos paprika
1 paradicsom
1 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ág bazsalikom
2-3 ág
kakukkfű ( ha nincs friss, jó
a száritott is
)
só
bors
olaj
1 evőkanál vaj
Elkészités
A tésztát kifözzük
és félretesszük. A hagymát megpároljuk egy kis
olajon aranysárgára, ha kész, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és keverjük
össze a hagymával, miközben átmelegitjük mindkettőt a
serpenyőben. Tegyük hozzá a a gombát és pároljuk puhára, majd, a felszeletelt paradicsomot és az összevágott olajos
paprikát, sót, borsót, bazsalikomot, kakkukfüvet is adjuk hozzá.
Jól átforrósitjuk és hozzáadjuk a vajat is, és elkeverjük,
hogy átvonja a tésztát. Tálaláskor reszelt parmezán vagy
pecorino sajttal megszórjuk
No comments:
Post a Comment