Hozzávalók:
4 szelet tarja
újhagyma
1 hegyes paprika
2 paradicsom
½ kg gomba
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
rozmaring
olaj, vaj
só
bors
A tarjáról eltávolitom a zsirt, és kisebb
darabokra vágom. Sózom és borsózom és kevés
olajon mindkét oldalát átpiritjuk. A húst kivesszük a
serpenyőből, és a maradék olajon megpároljuk az apróra vágott
hagymát és újhagymát, ha az olaj kevés lenne pótoljuk.
Vegyünk elő egy
sütőben használható tálat, tegyük a tálba alulra az elősütött
húsokat, az összevágott hagymákat,a megmosott felszeletelt gombát, a pépesitett fokhagymát, a bazsalikomot és rozmaringot, a felvágott hegyes paprikát.
Ha evvel végeztünk, fedjük be felszeletelt paradicsommal majd fedjük le alufoliával.
Közepes hőfokon kb. 3o percig sütjük, Mielőtt elkészülne vegyük le az
alufóliát tegyünk rá, kb. 4 dkg vajat és pár percig süssük így, az
alufólia nélkül. Friss salátával tálaljuk.
No comments:
Post a Comment