Monday, November 9, 2015

SERTÉSTARJA ZÖLDSÉGÁGYON


Hozzávalók:

4 szelet tarja
újhagyma
1 hegyes paprika
2 paradicsom
½ kg gomba
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
rozmaring
olaj, vaj
bors




A tarjáról eltávolitom a zsirt,  és kisebb darabokra vágom. Sózom és borsózom és kevés olajon mindkét oldalát átpiritjuk. A húst kivesszük a serpenyőből, és a maradék olajon megpároljuk az apróra vágott
hagymát és újhagymát, ha az olaj kevés lenne pótoljuk.
Vegyünk elő egy sütőben használható tálat, tegyük a tálba alulra az elősütött húsokat, az összevágott hagymákat,a megmosott felszeletelt gombát, a pépesitett fokhagymát, a bazsalikomot és rozmaringot, a felvágott hegyes paprikát.
Ha evvel végeztünk, fedjük be  felszeletelt paradicsommal majd  fedjük le alufoliával.

Közepes hőfokon kb. 3o percig sütjük, Mielőtt elkészülne vegyük le az alufóliát tegyünk rá, kb. 4 dkg vajat és pár percig süssük így, az alufólia nélkül. Friss salátával tálaljuk.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...