Muffin, de a tésztája nem édes. Kettényitva vajjal megkenve a legnépszerűbb.
Angol muffin
30 dkg liszt
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 teáskanál
instant élesztő
4 dkg vaj
1,5 dl tej
2 evőkanál
kukoricaliszt
Az élesztőt a
cukros tejben hagyjuk állni, míg buborékos lesz.
Az élesztős
keveréket keverjük össze a puha vajjal liszttel, sóval, és jól
dolgozzuk össze.
Hagyjuk kelni kb 1
órát.
A tésztából kis
gombocókat formáljuk, tegyük kukoricaliszttel megszórt sütőlapra vagy tepsibe. Hagyjuk, hogy újra megkeljen majd előmelegített 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük süssük aranybarnára.
Egy másik verzió szerint az újrakelesztés után kiolajozott serpenyőben is megsüthetjük a muffinok mindkét oldalát 6-6
percig.
No comments:
Post a Comment