Monday, May 11, 2015

ANGOL MUFFIN

Muffin, de a tésztája nem édes. Kettényitva vajjal megkenve a legnépszerűbb.




Angol muffin

30 dkg liszt
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 teáskanál instant élesztő
4 dkg vaj
1,5 dl tej
2 evőkanál kukoricaliszt

Az élesztőt a cukros tejben hagyjuk állni, míg buborékos lesz.
Az élesztős keveréket keverjük össze a puha vajjal liszttel, sóval, és jól dolgozzuk össze.
Hagyjuk kelni kb 1 órát.
A tésztából kis gombocókat formáljuk, tegyük kukoricaliszttel megszórt sütőlapra  vagy tepsibe. Hagyjuk, hogy újra megkeljen majd előmelegített 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük süssük aranybarnára.



Egy másik  verzió szerint az újrakelesztés után kiolajozott serpenyőben is megsüthetjük a muffinok mindkét oldalát 6-6 percig.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...