Hozzávalók a tésztához
:30 dkg liszt
22 dkg vaj
1 cs sütőpor
10 dkg cukor
1 egész tojás
1 citrom héja és leve
6-7 ek baracklekvár
Tetejére:
20 dkg cukor 3 tojás
15 dkg őrölt dió
1/2 cs vaníliás cukor
1 tojás a kenéshez
Elkészítés
A tésztához a lisztet összevegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk.
Kb. az 1/4 részét félreteszük, a nagyobb részt szép vékonyra nyújtjuk és sütőpapírozott tepsibe fektetjük.
Megkenjük gazdagon a lekvárral.
A tetejére a cukrot, tojássárgát, diót, vaniliás cukrot és a tojásfehérje habot lazán összekeverjük és a lekváros tésztára simítjuk.
A félretett tésztából vékony csíkokat gyúrunk és a diós krém tetejére rács alakban ráhelyezzük és megkenjük tojással.
Előmelegített lehetoleg magas oldalú sütőben szép aranybarnára sütjük.
sütési hőfok:
180°C es 22o fok kozott, 25 -3o perc sutes
No comments:
Post a Comment