Monday, May 11, 2015

EZ NAGYON FINOM, SÁRGA GÉVAGOMBA




Családom oszlopos tagja, gombaszakértőnek készül., és  májusban az erdőt járva egy kosár  sárga gévagombával örvendeztetett meg. Biztonság kedvéért, gombaszakértő is megnézte a begyüjtőtt példányokat
Most lecsósan készitettem el, legközelebb rántva fogom, mert állitólag úgy még finomabb, bár én aki most ettem először, engem  igy is  elvarázsolt, ez  a jóizű fán nővő gomba.
Megtisztitása után áztathatjuk tejbe is, igy könnyebben emészthető és a kicsit savas izét is elveszi.
Számtalan variációban elkészithető,


hasonlit a csirkehúsra,
A gévagomba az új szabályok szerint, 20 perc hőkezelést, sütést-főzést igényel!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...