A padlizsánkrén elkészitésénél a majonéz kikerülése volt a cél, igy jutottam el David Lebovitz receptjéhez
Nem csalódtam, könnyű ,finom kiadós volt.
A legjobb, ha piritós kenyérre tesszük.
1 nagy padlizsán
2 evőkanál tahini ( szezám paszta )
izlés szeint só, én 1 teáskanálnyit használtam
izlés szerinti citromlé, én 2 evőkanálnyit használtam
2 gerezd fokhagyma pépesitve
1 csipetnyi chili pehely
1 evőkanál oliva olaj
diszitésnek cilantro/origano levél,
ha nincs petrezselyemlevél
A padlizsánt sütőben vagy gázlángon megsütöm, forgatva, addig mig minden oldala kissé beesik. A padlizsánt bőrét eltávolitom, a padlizsán húsát villával összetöröm, Hozzáadom a tahinit, a sót, a fokhagymát, a citromlét, és jól összekeverem. A tetejére öntöm az olivaolajat, a chili pelyhet, és az origano leveleket.
No comments:
Post a Comment